Vele gezinnen, ouderen en jongeren komen tussen 7 en 10 juni 2019 naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. De organisatie pakt dit jaar opnieuw groot uit. Traditioneel begint het op vrijdagavond 7 juni met een survival voor jongeren.

Rockdienst

Voor het eerst is er tijdens het Pinksterfeest een rockdienst. Het is gelukt om de wereldbekende tributeband U2two naar Veenklooster te halen. U2two wordt door menig kenner een van de beste U2 tributebands ter wereld genoemd. De voorganger van deze dienst, Jan Andries de Boer, is overigens ook opvallend gepassioneerd en nadrukkelijk aanwezig. Hij zorgt ervoor dat alle gebruikelijke elementen van een kerkdienst aan bod komen. Zo wordt er gebeden, worden er passages uit de Bijbel voorgelezen en ‘gepreekt’.

Westerlauwers Mannenkoor

Zondagmiddag is hét feest voor de koorliefhebbers. Het Westerlauwers Mannenkoor betreedt de planken in de grote tent, samen met ds. Kees van Velzen. ’s Avonds geeft Martin Brand, pianist Henk Doest, en het gelegenheidskoor van Praise United Fryslân weer een groots Pinksterconcert. Dit concert gaat ieder jaar de boeken in als een swingende avond.

Openluchtdienst

Pinkstermaandag is de programmering het langst. Het thema ‘Jij bent in beeld’ staat centraal bij de openluchtdienst in het Veenkloosterbos en tijdens de Beleefroute. De dienst in het bos wordt geleid door voorganger Jacob Folkers uit Drachten. De muziek wordt verzorgd door FaVor (bekend van Nederland Zingt). Voor de kinderen en tieners is er een apart programma.

Na een dag vol optredens, (kinder)activiteiten, en diensten sluit gospelkoor Joy For People het Pinksterfeest af.

Bekijk het programma