TERUGBLIK FUNKLOOSTER 2015

Op Tweede Pinksterdag 2015 transformeerde Veenklooster voor het eerst in FUNklooster. Een eigentijds jongerenevenement met plezier en positiviteit, zoals het ook in het christelijk geloof is en hoort te zijn. De jonge Evangelisten en sprekers Ferdy Bergsma en Elmer Buwalda, bekend van hun beweging AWAKE mochten het evenement hosten. Met hun charisma, energie en enthousiasme hebben ze het begrip opwekking naar het hoogste niveau kunnen brengen.

Op het festivalterrein, maar ook in de nabij gelegen blauwe tent, vond het variërende en actieve programma plaats met het thema ‘Up to date’. Actueel, voor en met elkaar met relevante onderwerpen en onderdelen. In dit kader was dan ook gekozen voor een geheel eigen setting die aansluit bij de landelijke locatie. Het hoofdpodium stond centraal maar ook de spots voor consumptie en ontmoeting. Zoals de Funhoek, de Loungehoek en de Happy-Hour hoek met deejay Roderick Dansen. Hij heeft deze dag een muzikale draai gegeven, met genoeg ruimte om te dansen en te chillen op de muziek maar ook een leerzame workshop.

Ook werd volop meegedaan met de dansworkshop van de meiden van Salvation Dance Centre, welke met hun spectaculaire dansformatie Arise, eerder op de dag FUNklooster openden. De mensen van “Praystation” kwamen de persoonlijke behoefte van de jeugd tegemoet. Bij hun konden de gasten terecht met hun vragen, ervaringen, een luisterend oor, advies, bemoediging of natuurlijk gewoon een praatje. Hierdoor ontstonden waardevolle momenten, omdat in alle bewogenheid en vrijmoedigheid met mensen gebeden werd.

”Het is een breed programma, maar er is ook verdieping” legde organisator Diana de Bruin destijds uit. Onze visie hebben we samen helemaal waar mogen maken. Het evenement had plaats tussen 12.00-17.00 uur en ondanks het weer was het een stralende dag. Het uitgestrekte veld, nabij de grote tent en het bos, was dan bij uitstek geschikt voor een outdoor jongerenevenement als deze. “Een plek waar muren zijn neergehaald en bruggen kunnen worden geslagen”, aldus Diana.

”Het gaat er niet alleen om dat de kerk als gebouw groeit, maar dat het aantal mensen groeit waar het evangelie en “Het Goede Nieuws” wordt gebracht. Wij zijn immers zelf de kerk en het begrip gemeente gaat verder dan een groep mensen binnen de muren van de kerk. Verschillende sprekers, jongerenwerkers en bijeenkomsten zijn voor mij een grote inspiratie geweest. Daarom is gekozen voor een laagdrempelige en interkerkelijke setting. Juist voor de jongeren die niet of niet meer naar de kerk gaan.” Het gaat erom dat we samen een feelgood-festival neerzetten. Dit bereik je niet alleen met een goed plan of een tof programma… maar vooral met elkaar! Kortom nieuwerwetse gezelligheid!

Het is de bedoeling dat jongeren een klik krijgen, eigen afwegingen maken en nieuwsgierig worden naar God. Met de prachtige stand van Youth Revival Ministries met een boekpresentatie van spreker Reggie van Dinter, het uitreiken van informatiemateriaal en ruimte om te netwerken, bleek het minifestival ook interessant voor kerk- en jongerenwerkers. Kortom FUNklooster was al met al een plezier voor jong en oud!