Kerken

We mochten de 51ste editie van het Pinksterfeest in Veenklooster weer met elkaar vieren. Dankbaar zien we terug op goede ontmoetingen. Het Bijbels evangelie klonk in allerlei vormen tot opbouw van de bezoekers.

 

Pinksterfeest 2024

We mogen dit jaar de 52ste editie van het Pinksterfeest in Veenklooster weer met elkaar vieren. Dankbaar kijken we terug op vorig jaar. Het Bijbels evangelie klonk in allerlei vormen tot opbouw van de bezoekers.

We zijn extra dankbaar, omdat het deze keer heel spannend was of het feest wel doorgang kon vinden. Financieel is het sowieso altijd een uitdaging om een dergelijk evenement rond te krijgen. In de praktijk lopen we er regelmatig tegenaan dat er onvoldoende middelen zijn om een kwalitatief goede inhoud aan het feest te kunnen geven. Dat ligt dan niet binnen het financieel bereik van de stichting. Om wat meer startkapitaal te genereren willen we dan ook meer het bedrijfsleven als sponsoren inzetten. Maar de basis van het Pinksterfeest is toch echt de Kerk.

Het pinksterevenement in Veenklooster is bij uitstek een feest van de regionale kerken. Bij de stichting leeft daarom de wens om de band met de kerken in de regio weer eens te bevestigen. Daarbij willen we graag onderzoeken wat de mogelijkheden van u als gemeente zijn om het Pinksterfeest Veenklooster structureel met een substantiƫle bijdrage te ondersteunen.
De stichting is dan ook graag bereid om met u in gesprek te gaan.
We kunnen daarvoor een presentatie verzorgen om de organisatie van het Pinksterfeest helder voor het voetlicht te brengen. Misschien kan dat tijdens een kerkenraadsvergadering of een vergadering van een commissie.

We hopen en bidden dat u dit verzoek urgentie wilt geven, zodat we de editie van 2024 en de jaren daarna met meer vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

 

Kerken die meewerken aan Pinksterfeest Veenklooster:Het Pinksterfeest in Veenklooster is 3 dagen muziek, geloof en beleving.