FUNklooster, dát is geluk hebben!

Met het succes van vorig jaar zal dit jaar de tweede editie plaatsvinden van FUNklooster festival.

Dit jaar is het thema “Gelukszoekers”. Geluk, het is het hoogste goed wat je kunt bereiken. Tegelijkertijd is het een lastig en abstract begrip met vele uiteenlopende definities… Voor de één kan het betekenen ‘Weinig tot geen zorgen of problemen hebben’ of ‘Het gevoel hebben dat er niets ontbreekt’ en voor een ander is het ‘Het gevoel hebben dat je de wereld aan kunt’. Voor ons is het terugkijken op een prachtige eerste editie van dit evenement en volop genieten van het voortraject van de aankomende tweede editie.

Geluk, laten we beginnen met het zoeken naar de definitie en kern van geluk, voordat we het over Gelukszoekers hebben. Want met het begrip Gelukszoekers denk je misschien allereerst aan vluchtelingen maar als westerse mensen, groei je op met en leef je in een cultuur van gelukzoekers. Waar het op vele manieren te vinden is…

Liefhebbende ouders en verzorgers brengen het opgroeiende jongeren of jongvolwassenen al generaties lang bij. “Het maakt niet uit wat je doet of wat je kiest, zolang je maar gelukkig wordt.” Of, je hebt ook vast wel eens de uitspraak “Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk” voorbij horen komen. De grote vraag is, hoe bereik je dat dan, geluk? Wat is het precies? Is er een moment waarop je oprecht kan zeggen: ik ben gelukkig?

Maar juist wanneer gelukkig worden je belangrijkste doel is, kan dat ongelukkig maken. En wat nou als je niet gelukkig bent of wordt… dan zou je dus maar één iemand de schuld kunnen geven: jezelf. Of toch niet? Want hiermee klinkt het als een hele opgave om in je eentje het geluk na te streven. Maar wat als we verbonden raken aan een persoon die alles in zich draagt; Waarheid, geluk, herstel, liefde en identiteit… Dat is geluk hebben!!

Samen mogen we Hem zoeken, Hem leren kennen en Hem met plezier en een glimlach uitnodigen in ons leven. Door al luisterend, ontmoetend en genietend samen Pinksterfeest te vieren! Op 16 mei vindt FUNklooster plaats maar met de goede ervaringen van vorig jaar en met het veelbelovende programma van dit jaar zal het dit keer beginnen vanaf 11:30 uur tot 17:00 uur.

Praystation, spel en activiteiten, workshops, sprekers veel zal je kunnen herkennen van vorig jaar… Maar dan in een nieuw jasje. Uiteraard gaan we niet alles verklappen, maar we kunnen het volgende mededelen. We hebben een voorprogramma dat je niet wilt missen waarbij de band Unity zal optreden en rapper Yessin, die vorig jaar zijn getuigenis gaf, zal weer langskomen en de middag introduceren met een eigen rap.

Verder staat er een spectaculaire hoofdact van De Rechtstaat met Meet and Greet én signeersessie op het programma. Wie je ook niet wilt missen zijn de special guests die een aangrijpende en inspirerende getuigenis zullen geven. Uiteraard alles in het kader van het thema “Gelukszoekers” en het programma. Dus met een beetje geluk komen we jou (samen met je vrienden en je familie/kennissen natuurlijk) of jullie jeugdgroep tegen op pinkstermaandag bij FUNklooster! “Ready to have some FUN?”

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffunklooster%2Fvideos%2F1899272480299259%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>